Първата от трите научни ракети на НАСА е изстреляна от австралийският космодрум Arnhem

Първата от трите суборбитални ракети на НАСА, бе изстреляна от космодрум разположен в северна Австралия.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[27-06-2022] Първата от трите научни ракети на НАСА е изстреляна от австралийският космодрум Arnhem
Първата от трите суборбитални ракети на НАСА, бе изстреляна от космодрум разположен в северна Австралия.

Ракетата е стартирала от космодрума Arnhem с малко закъснение , поради лоши метео условия. "Ние имахме няколко отлагания поради метео условия. През ноща имаше силен дъжд и облачност. " е казал ген директорът на космическият център Майкъл Джонс, отбелязвайки , че '13 метровата ракета с платформата за нблюдение на атмосферата и изуачване на съзвездията' е стартирала нормално .
Той също така е съобщил , че изстреляната ракета , както и другите две , стартовете на които са съответно на 4 и 12 юли, "ще събират ценна научна информация за физическата природа на Слънцето и да изпълняват ред други наблюдения , които може да се правят само в Южното полукълбо на Земята"
Премиер министърът на Северната територия на Австралия Наташа Фейлс е отбелязала , че 'присъствието на НАСА ще направи космическия отрасъл на страната известен в целия свят, ще създаде нови работни места за местните жители и ще даде нови възможности за бизнеса" . Планира се , към 2024 космодрума Arnhem да провежда не по малко от 50 старта в година.
От НАСА са обещали , след завършване програмата, за да се опази екологическата чистота на обекта, сътрудниците на НАСА 'ще съберат всички части от корпоси и двигатели и ще ги откарат обратно в САЩ'.
[ИтарТасс]прочетена[253] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft