Марсианският хеликоптер Ingenuity 'се обади в къщи' след 63 дневно прекъсване

Ingenuity се свърза с наземните служби на 28 юни през своя роботизиран партньор марсоходът Perseverance, това заявиха официално от НАСА.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[02-07-2023] Марсианският хеликоптер Ingenuity 'се обади в къщи' след 63 дневно прекъсване
Ingenuity се свърза с наземните служби на 28 юни през своя роботизиран партньор марсоходът Perseverance, това заявиха официално от НАСА.

Това е първа комуникация от 26 април , когато 1.8 килограмовият хеликоптер замлъкна след края на 52 рия полет над повърхноста на Кратера Jezero на Марс.
"Тази част от кратерът Jezero, която марсохода и въртолетът изследват вмомента , има много неравен терен , което може да е предизвикало прекъсването на комуникациите" това е заявил ръководителят на екипа на Ingenuity , Josh Anderson.
"Целта на екипът е да държи Ingenuity далече пред Perseverance, което по всяка вероятност предизвиква времении превишаване на комуникациониите предели. " е добавил Anderson."Ние много се радваме , че Ingenuity отново е навлязал в комуникационните граници , и получихме потвърждение за полет 52".
Ingenuity прелетя 363 м по време на 139 секундният 52 полет. Целта на този полет е била да се премести въртолета и да се направят снимки за екипа на Perseverance.
Според получените данни от полета, Ingenuity е в добро състояние. АКо следващите проверки потвърдят , че въртолетът може да лети отново , екипът ще оповести тази новина.


Source: space.com
прочетена[3441] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links