Макет на космическия кораб Орион

Космическият кораб Орион на НАСА, който се разработва в момента, е първия нов кораб, който се разработва 30 години след совалките.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[06-11-2007] Макет на космическия кораб Орион
Космическият кораб Орион на НАСА, който се разработва в момента, е първия нов кораб, който се разработва 30 години след совалките.

Разработката на новия космически кораб заема централно място в звездната космическа програма на НАСА. И с негова помощ ще бъдат направени следващите стъпки в усвояването на космическото простанство , полети до Луната, Марс. Системата за евакуация на астроанвтите при изстрелване на космическия кораб Орион - "ракета на върха на ракетата", е замислена да осигури безопасност на астронавтите в случай на проблеми с ракетата при изстрелването или при излизане на орбита. В центъра за космически изследвания на НАСА в Южна Калифорния се правят летателни тестове на системата за спасяване. Като част от тази програма е конструиран макет на космическия кораб Орион с реални размери. По опростен от истинския кораб, но все пак има реални устройства по корпуса отвън и отвътре. Този макет ще бъде използван за изследване и проверка на интеграцията и инсталационните процедури за неща като авиониката, инструменти и друга екипировка.
[NASA]прочетена[63082] коментари[1]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links