Crew Dragon с мисията Crew-5 се разкачи от МКС

Пилотираният КК Crew Dragon с екипажа от мисията Crew-5 в събота успешно се разкачи от МКС и започна порцес по завръщане на Земята.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[11-03-2023] Crew Dragon с мисията Crew-5 се разкачи от МКС
Пилотираният КК Crew Dragon с екипажа от мисията Crew-5 в събота успешно се разкачи от МКС и започна порцес по завръщане на Земята.


Първоначалните планове за разкачане бяха за 9 март , но два пъти бе отлагано поради лоши метео условия в района за приводняване.
По текущия график , приводняването се очаква в 3:02 на 12 март ( наше време ) .
На борда на кораба са - астронавтите от НАСА Никол Ман и Джош Кассада , японският астронавт Които Ваката и рускинята Ана Кикина .
Crew Dragon с екипажа от мисията Crew-5 стартира към МКС от космодрума Кенеди ( щ Флорида ) на 5 октовмри 2022. И на следващия ден в автоматичен режим се скачи с МКС.
Кикина е първа от руските космонавти , която летя до МКС на КК Crew Dragon на компанията SpaceX в рамките на кръстосаните полети между НАСА и Роскосмос.
След отлитането на Crew-5 на МКС остават космоанвтите на Роскосмос Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и Андрей Федеяв, астронавтите на НАСА Франк Рубио , Стивън Боуен , Вуди Хобург и астроанвта на Обединениете Арабски Емирати Султан ан-Неяди.
[ИтарТасс]прочетена[302] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links