Астронавтите от Crew Dragon се подготвят за завръщане на Земята

Американските астронавти Дъглас Хърли и Роберт Бенкен се подготвят за завръщане на Земята и са провели церемония по прощаване с екипажа на МКС.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[01-08-2020] Астронавтите от Crew Dragon се подготвят за завръщане на Земята
Американските астронавти Дъглас Хърли и Роберт Бенкен се подготвят за завръщане на Земята и са провели церемония по прощаване с екипажа на МКС.

"Малко ни е жалко да ги пусакаме да си ходят,но сме въудошевени защото осъзнаваме колко е важно това да може с помоща на Crew Dragon да се изпращат и връщат хора в космоса " е казал астронавта на НАСА Крис Касиди , който долетя на МКС на 9 април заедно с Анатолий Иванишин и Иван Вагнер с помоща на кораба 'Съюз МС-16'. Касиди предаде на командира на Crew Dragon Хърли флага на САЩ , който бе на станцията в продължение на 9 години от момента на спирането на програмата Space Shuttle.
"Трудно е да се обясни какво значеше за нас да бъдем част от тази експедиция " е отбелязал Хърли , подчертавайки , че за двата месеца прекарани на орбита ,астронавтите са реализирали 4 излизания в откртия космос ."Ние работихме като истински екип от 5 човека" е добавил Бенкен , като специално е благодарил на руските космонавти за сътрудничеството.
"Два месеца на борда преминаха много бързо, е казал на прощаване Иванишин. Ние не се съмняваме, че завръщането на Земята ще бъде също толкова успешно както и пристигането на МКС. Пожелаваме ви успешен полет към дома , джентълмени"
Crew Dragon с астронавтите Хърли и Бенкен ще се разкачи от МКС в 19:34 на 1 август (2:34 наше време на 2 авг) . И се очаква приводняване в около бреговете на Флорида в 14.42 (21.42 наше време ) . След евакуацията от кораба , астронавтите ще преминат медицински преглед на борда на кораба за спасяване и след 4 часа ще бъдат доставени с хеликоптер във Флорида
[ИтарТасс]прочетена[94] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft