Русия рязко ще намали стартовете на 'Съюз МС' към МКС

'Роскосмос' ще намали двойно броя на пилотираните стартове ( корабите 'Съюз МС' ) към МКС , по информация от РИА Новости.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[03-10-2019] Русия рязко ще намали стартовете на 'Съюз МС' към МКС
'Роскосмос' ще намали двойно броя на пилотираните стартове ( корабите 'Съюз МС' ) към МКС , по информация от РИА Новости.

Според информацията по материали на застрохователния брокер 'РК-Страхование' , става ясно, че през 2020 са запланирани само два пилотирани старта към МКС , през второто тримесечие и през четвъртото тримесечие, докато през изминалите години се провеждаха по четири старта. Броя на транспортните кораби 'Прогресс МС' към МКС ще остане както досега ( по три в година )
Причината за рязкото намаляване на пилотираните стартове е загубата на Русия на монопола на доставка на хора на орбиталната станция , което е свързано с въвеждането в експлоатация на пилотираните кораби на САЩ.
През март научния ръководител на Института за космическа политика Иван Моисеев е заявил , че загубата на 'Роскосмос' на монопола по доставка до МКС , съществено ще удари по финансовите показатели на корпорацията.
През март компанията SpaceX изпрати к МКС космическият корабл Crew Dragon. Тази мисия бе първи изпитателен орбитален полет в рамките на програмата CCtCap (Commercial Crew Transportation Capability), предполагаща създаването от частните компании SpaceX и Boeing пилотирани космически кораби за доставка на астронавти на ниска околоземна орбита.
За сега , хора на МКС се доставят иключително от руските пилотирани кораби 'Съюз МС' . Съответния договор между НАСА и Роскосмос завършва през февруари 2020г.
[www.lenta.ru]прочетена[121] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft