Руски военен спътник - инспектор , е проверил друг руски космически апарат на орбита

Руски военен спътник-инспектор е провел оритално обслужване на друг военен спътник-регистратор. Това са съобщили от Министерството на отбраната на Русия.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[04-08-2019] Руски военен спътник - инспектор , е проверил друг руски космически апарат на орбита
Руски военен спътник-инспектор е провел оритално обслужване на друг военен спътник-регистратор. Това са съобщили от Министерството на отбраната на Русия.

От министерството са съобшили , че продължават полените изпитания на космическите апарати "Космос-2535" и "Космос-2536", предназначени за изследването на въздействието на космическите апарати от рускта орбитална групировка на изкуствени и естествени гактори на космическото пространство , а също така отработване на технологии по защита и орбитално обслужване.
"Проведена е инспекция на състоянието и орбитално обслужване на КА-регистратор с използването на КА-инспектор, а също така предаване на целева и телеметрическа информация за състоянието на КА-регистратор" - това са съобщили от военното ведомство.
От военното министерство са разказали , че в четвъртък в съответствие с програмата по изпитания ще бъде проведено събиране и обработка на орбитални параметри на тези спътнижи , проверка на режимите на фунциониране , оценка на праметрите на целевата апаратура.
"Тази апаратура регистрира въздействието на космическия апарат - регистратор на космически боклук , електронно и протонно излъчване от външния естествен радиационен пояс на Земята , протони и тежки частици , слънчеви и космиески лъчи" са пояснили от министерството .
Космическите апрати бяха изведени на орбита от РН 'Съюз-2.1В' от космодрума Плесецк на 10 юли 2019.
[ИтарТасс]прочетена[304] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft