Иран проведе успешно извеждане в космоса на междуорбиталния буксир 'Саман'

Иран проведе успешни изпитания на космическият апарат 'Саман' , предназначен за преместване на спътници от една орбита на друга. По информация от агентство IRNA.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[04-10-2022] Иран проведе успешно извеждане в космоса на междуорбиталния буксир 'Саман'
Иран проведе успешни изпитания на космическият апарат 'Саман' , предназначен за преместване на спътници от една орбита на друга. По информация от агентство IRNA.

"Апаратът 'Саман' , който е създаден с участието на Иранското космическо агентство, Института по космоса и минитерството на отбраната и логистика на въоръжените сили , е успешно изведен на орбита и изпитан. Той ще се използва за преместване на спътници от една орбита на друга" - медиата цитира заявлението на министерството на информационо-комуниклационни технологии на страната.
По данни на ведомството , при разработката на космическият апарат са били задействани най-нови технологии , каквито имат само млако страни в света. В бъдеще тези технологии ще се използват в иранската космическа програма.
През август Иран изведе на целевеа орбита космическият апарат за дистанционно изследване на Земята - 'Хайям' с помоща на стартиралата от Байконур РН 'Съюз-2.1б' и ускорител 'Фрегат' . Апаратът е предназначен за научни изследвания , отработвне на технологии за междуспътникови комуникации , измерване на нивата на електромагнитните излъчвания , дистанционно изследване на Земята и мониторинг на екологическата обстановка.
[ИтарТасс]прочетена[47] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft