Хиляди Tardigrades са се разпиляли по лунната повърхност след неуспешното кацане на израелската сонда

Когато поглеждате към Луната , там може да има вече хиляди водни мечки които да гледат към Земята.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[08-08-2019] Хиляди Tardigrades са се разпиляли по лунната повърхност след неуспешното кацане на израелската сонда
Когато поглеждате към Луната , там може да има вече хиляди водни мечки които да гледат към Земята.

Израелската сонда Beresheet която се разби в лунната повърхност при опит за кацане на 11 април, е разпиляла по лунната повърхност хиляди дехидратирани tardigrades.
Beresheet бе безпилотна мисия. Въпреки че не возеше астрнавти , сондата носеше човешко ДНК , а също така дехидратирани tardigrades, и 30 милиона цифровизирани страници синформация за човешкото общество и култура. Не е ясно , дали архива и tardigrades са оцелели след разбиването на Beresheet .
Човешката ДНК и tardigrades са добавени в последния момент - само няколко седмици преди полета на 21 февруари .Подобно на бубулечка в кехлибар , човешката ДНК и част от tardigrades са потопени в смолистото покритие на ДВД с информацията , а също така хиляди от tardigrades са залепнали към лепкавата лент която държи архива на място .
Защо да се изпращат tardigrades на Луната ? . Tardigrades известни също така като водни мечки са микроскопични създания , между 0.05 и 1.2 мм в дължина. Те имат цилиндрично тяло и осем крака завършващи с малки лапи. Тези създания са известни с възможностите си да оцеляват изключително дълго време в екстремални условия.
Tardigrades може да оцелят в условия които биха били смъртоностни за голяма част от живите същества например при температури от минус 200 до плюс 150 по целзий. Те може да оцеляват и при облъчване с радиция от космоса и във вакум.
Друга суперсила на tardigrades е възможноста им да дехидратират тялото си и да преминават в спящо състояние.
С други думи - ако има същества които биха оцелели при подобен сблъск - това са tardigrades . Дали някои донесените от Beresheet tardigrades са оцелели , засега не е ясно и само след време може да се изясни , когато хора и роботи започнат работа на Луната.
прочетена[302] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft