Рогозин е разказал за орбитата на новата руска станция

Руската орбитална служена станция ще се създава на високоширотна орбита с наклон 96-98 градуса , това е съобщил за РИА Новости гендиректорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[09-06-2022] Рогозин е разказал за орбитата на новата руска станция
Руската орбитална служена станция ще се създава на високоширотна орбита с наклон 96-98 градуса , това е съобщил за РИА Новости гендиректорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

По рано той съобщи , че Роскосмос и РАН са избрали орбита , на която ще лети новата руска орбитална станция, но беше дал подробности.
"Аз винаги съм бил 'за' високоширотна орбита. Поради това , че на орбита с наклон 51.6градуса всичко е ясно и отдавна изучено , ние не можем по нататък да работим в рамките на пилотираната космоанвтика , без да формираме задачи , които коренно се отличават от това което вече е отработено " е казал Рогозин.
Той смята , че полети по орбита с наклон 51.6 градуса , на която сега работи МКС , дават възможност спокойно да се изучава човек в условията на космическото пространство . Тази задача , по думи на гендиректорът на Роскосмос , вече е изпълнена , и руските учени са изучли особенностите на полета на човек 'във всички нюанси'
Станция на орбита с наклон 96-98 ще бъде идеална за наблюдение на Земята , смята Рогозин . Космонатите ще долитат, ще монтират оборудване , в частност инфрачервено и радиолокационно наблюдение , ще обслужват и ремонтират техниката. Неизправните блокове ще може да се доставят на Земята и после да се подменят.
"Дефакто станцията ще работи в автоматичен режим , т.е. тя без хора на борда ще лети и ще изпълнява задачи и апаратурата ще се включва тогава , когато присъствието на хора , в най-малка степен въздействат на тази апаратура " е добавил той .
Овсен това , трасето за извеждане на кораба при полет към новата станция от космодрума Восточний ще преминава над сущата , което ще намали риска за екипажа в случай на непредвидени ситуации. При старт от Восточний към станция с орбита 51.6 , ракетата с корабът дълго време биха летели над Тихия океан , е пояснил Рогозин.
[Новости Космонавтики]прочетена[57] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft