Virgin Galactic отлага началото на туристическите полети за 2023г.

Virgin Galactic отново отлага началото на бизнес експлоатацията на своя суборбитален космически самолет SpaceShipTwo от края на 2022 за началото на 2023, като причина за отлагането се заявяват проблеми с доставките и проблеми с трудовите ресурси.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[10-05-2022] Virgin Galactic отлага началото на туристическите полети за 2023г.
Virgin Galactic отново отлага началото на бизнес експлоатацията на своя суборбитален космически самолет SpaceShipTwo от края на 2022 за началото на 2023, като причина за отлагането се заявяват проблеми с доставките и проблеми с трудовите ресурси.

В отчета за приходите/разходите за първото тримесичие на 2022 , на 5 май , от Virgin Galactic са заявили , че планират за да започнат бизнес експлоатацията на своя космически самолет VSS Unity през първото тримесичие на 2023, след завършване на модернизацията на транспортното средство и VMS Eve, и на своя самолет носител WhiteKnightTwo. По рано компанията планираше да започне тези полети в края на 2022г, графика за това бе потвърден през февруари 2022, при публикуване на финансовите резултати за 2021г.
Майкъл Колгейзер, изпълнителен директор на Virgin Galactic е заявил в отчета за приходите и разходите , че компанията се е сблъскала с 'повишено ниво на прекъсвания във веригата на доставки' и набора на персонала , което не съответства на прогнозите. "Нашите прогнози за наемането и нашите прогнози за някои доставки на материали с дълъг период на доставка предполагат , че може да ни потрябват допълнителни непредвидени обстоятелства в графика." е казал той . По тази причина ние отлагаме началото на бизнес полетите от 4 тото тримесичие на 2022 на 1 то 2023г.

В момента двата космически самолета Unity и Eve ще възобноват полетните изпитания в края на годината , е казал Колглазиер, при това преди началото на бизнес полетите през 2023 са запланирани един планиращ полет и един изпитателен с използване на двиагтеля . Той не е уточнил общия графика на изпитателните полети за новия космически самолет Imagine, който по всяка вероятност ще включва ред полети с без използване на двигателя и няколко с използване на двигателя, подобно на тестовете на другите два самолета.
Независимо с текущите проблеми с доставките , Virgin Galactic развива стратегията си за създаване на своите космически самолети от клас Delta, като голяма част от работата ще бъде прехвърлена към доставчиците , а самата компания ще се заеме със сглабянето на транспортните средства. Колглазиер е казал , че от Virgin Galactic са провели наскоро конференция с доставчиците и са изпратили запитвания за информация за нови потенциални доставчици, но не се обявяват конкретни сигурни договори за изготвяне на елементите на транспортните средства.
[Новости Космонавтики]прочетена[31] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft