От Роскомос са обявили причината за отлагането на мисията до Луната

Стартът на първата в съвременната история на Русия мисия към Луната е отложен , поради несъответствие на храктеристиките на приборът за меко кацане, от външен производител. Това са съобщили от Роскосмос за журналисти в сряда.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[10-09-2022] От Роскомос са обявили причината за отлагането на мисията до Луната
Стартът на първата в съвременната история на Русия мисия към Луната е отложен , поради несъответствие на храктеристиките на приборът за меко кацане, от външен производител. Това са съобщили от Роскосмос за журналисти в сряда.

"Основен проблемен въпрос , влияещ на подготовката за старта е несъответствието на характеристиките на доплеровският измерител на скороста и разстоянието ( разрабочик е АО 'Концерн Вега' ) по отношение на изискванията от техническото задание" са казали от държавната корпорация.
Както са уточнили от Роскосмос, в момента НПО Лавочкин и кооперацията която участва в проекта , провеждат анализ на вариантите за доработване на схемата за кацане и алгоримите за управление на движението на космическият апарат.
"Успешното изпълнение на тези мероприятия ще позволи да се реализира стартът на КА 'Луна-Глоб' ( Луна-25) в стартовият прозорец - 2023г ( юли август 2023 ) " са добавили от Роскосмос.
По рано гендиректорът на Роскосмос Юрий Борисов е съобщил за Тасс , че мисията 'Луна-25' е отложена за следващата година.
През щли , източник от ракетно космическия отрасъл е съобщил за ТАСС, че приборът необходим за мекото кацане на автоматичната станция 'Луна-25' ( доплеровски измерител на скороста и разстоянието ДИСД-ЛР прозводство на концерна 'Вега' , част от държавната корпорация 'Ростех' ) е признат за несъответстващ на изискванията от техническото задание по точност , и поради това , стартът по всяка вероятност ще бъде отложен като минимум за 2023г.

"Луна-25' трябва да стане първият руски апарат в съвремена Русия изпратен към Луната. По време на изказване на маратона 'Нови хоризонти' на обшеството 'Знание' , Дмитрий Рогозин , който по това време беше гендиректор на Роскосмос ,разказа , че изпращането на мисията на Луната трябва да стане до края на септември ( 2022) . По късно бе съобщено , че в подмосковния Научно изпитателен център сса проведени топло-вакумни изпитания на космическият апарат 'Луна-25'.
Целта на проекта е - изпращане на автоматична сонда за изследване на района на южния полюс на Луната. Планира се модулът да кацне не далеко от кратера 'Богуславски' .
[ИтарТасс]прочетена[70] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft