"Съюз МС-22" ще се върне на Земята без екипаж

КК 'Съюз МС-22' , радиаторът на който бе повреден , ще се завърне на Земята в безпилотен режим. Това е съобщил за журналисти ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов, след заседание на Държаваната комисия .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[11-01-2023] "Съюз МС-22" ще се върне на Земята без екипаж
КК 'Съюз МС-22' , радиаторът на който бе повреден , ще се завърне на Земята в безпилотен режим. Това е съобщил за журналисти ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов, след заседание на Държаваната комисия .

"Отчитайки анализа на състоянието на кораба, термо калкулациите и техническата документация е направен извода , корабът 'Съюз МС-22' да се спъсне в безпилотен вариант. В случай на възникване на особенно критични ситуации на станцията , възможноста за използване на кораба за спасяване на екипажа ще се определя от отделно решение на Държаваната комисия" е казал Борисов.
Той също така е съобщил за решение на държаванта комисия да се удължи срока на полет на космонавтиет Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавта Франк Рубио.
"Покетът на космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев, Дмистрий Петелин и астронавта на НАСА Франциско Рубио се удължава с завръщането на кораба 'Съюз МС-23' ( предположително с още шест месеца ) "
По думи на ръководителят на Роскосмос , представителите на НАСА са се съгласили с изводите на Съвета на главните конструктори , който се е провел във вторник , и са потвърдили готовноста да окаажт необходимото съдействие.
Борисов също така е съобщил, че КК 'Съюз МС-23' за завръщане на екипажа ще бъде изведе към МКС на 20 февруари в безпилотен режим.
"Държаваната комисия взе решение да се проведе старт на КК 'Същз МС-23' на 20 февруари 2023 в безпилотен режим , с доставка на товари за МКС " е казал ръководителят на Роскосмос.
Разхерметизацията на външният контур на радиатора от системата за терморегулиране на кораба 'Съюз МС-22' стана на 15 декември 2022. "Работната течност от контура е загубена, контурът е признат за неработоспособен. За анализа на аварийната ситуация бе създадена комисия. Бяха проведени тестове на системите за управление на движението и навигацията на корана 'Съюз МС-22' и математическо моделиране на термопроцесите при реализиране на спускането от орбита" е пояснил ръководителят на Роскосмос.
[ИтарТасс]прочетена[175] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links