Китайскатаа навигационна система "Бейдоу" предлага седем разлини услуги

Китайската спътникова навигационна система "Бейдоу" (Beidou / BDS-3), може да предоставя на потребители от целия свят до седем различни услуби , това е заявил високопоставен чиновник на прес конференция .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[14-09-2021] Китайскатаа навигационна система "Бейдоу" предлага седем разлини услуги
Китайската спътникова навигационна система "Бейдоу" (Beidou / BDS-3), може да предоставя на потребители от целия свят до седем различни услуби , това е заявил високопоставен чиновник на прес конференция .

В момента , мрежата от спътници на 'Бейдоу' се състои от 55 апарат , разгърнати на три различни орбитални височини . Това е най-добрият мегапроект , планиран за използване в близките на две десетилетия.
"От момент на въвеждане в експлоатация през юли 2020г 'Бейдоу' подържа стабилна фунционалност и осигурява най-високо качество на обслужване" е казал Чень Гуан , зам директор на Китйският офис за спътникова навигация.
По думи на Чен, освен стандарните услуги за навигация, определяне на местоположението и времето , системата също тка предлага глобално и регионално предаване на кратки съобщения, международно търсене и спасяване в бедствия , точно позициониране на точки , спътникови и наземни допълнителни услуги.
По негови думи , три спътника Beidou / GEO разполагат с фунционалности за транслация на сигнала PPP (Float PPP — стандартен методо за високоточно абсолютно определяне на местоположнието) , което осигурява точност на местоопределянето в реално време в пределите на 20 см по хоризонтала и 35 см по вертикала.
По думи на зам директорът на Китайският офис за спътникова навигация , също така е станало известно , че с разширяване на обхвата на националната система с попълнението Beidou / BDS-3, тя е достигнала милиметрова точност на позициониране с допълнителна обработка за територията на Китай.
Освен това , по негови думи на шест спътника Beidou / BDS-3, намиращи се на средна околоземна орбита , са установени специални транспондери за търсене и спасяване , които помагат на международни бизнес и частни граждани при международно търсене и спасяване при бедствия.
А по отношение на глобални и регионални служби за предаване на SMS, Чен е казал , че изпитанията на глобалната система за SMS вече се провеждат, добавяйки , че към края на 2021 се планира да се пусне на пазара смарфон със вградени регионални функции за SMS. Китй ще продължи да създейства по международната разработка и усъвършенстване на навигационната спътникова система 'Бейдоу' за използване от потребители от целия свят.
[Новости Космонавтики]прочетена[121] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft