От НАСА са разказали за проблеми в разработката на кораба за полет на Марс

Аудитори на НАСА препоръчват на агентството да отложи стартът на КК Орион а първите две мисии , поради 'технически и финансови проблеми' , възпрепятстващи полета на КК към Луната през октомври или ноември 2018.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[15-04-2017] От НАСА са разказали за проблеми в разработката на кораба за полет на Марс
Аудитори на НАСА препоръчват на агентството да отложи стартът на КК Орион а първите две мисии , поради 'технически и финансови проблеми' , възпрепятстващи полета на КК към Луната през октомври или ноември 2018.

'Изпращането на Орион в космоса не покъсно от ноември 2018 ще бъде много тежка техническа задача за НАСА. Ние имаме сънения , че инженерите на НАСА ще успеят да решат всички технически проблеми и да проверят работата на всички программни и апаратни компоненти напрограмата , за да се вместят в срока на предполагаемият първи полет на Орион в рамките на мисия ЕМ-1' се казва в очета на инспекторие на НАСА.

КК замногократно използване Орион се разработва в САЩ в качеството на основен инструмент за полети на астронавти в космоса , след спиране на програмата 'Спейс Шатъл' през 2011. Главна задача на Орион е - повторно посещене на повърхноста на Луната за САЩ, а също така полет до Марс.
Втората част от тези планове е тежката ракета носител SLS, която трябва да извежда Орион в космоса през октомври -ноември 2018, когато новият кораб на НАСА , в съответствие с плановете на космическото агенство , ще се отправи на полет около Луната. Засега в НАСА не са се определили дали ще има екипаж при този полет или не , но през февруари тази година , представители на агентството заявиха , че е възможно това да стане.
Всички тези планове, вероятно НАСА ще трябва да отложи - отчетът погтвен от Пол Мартин ,(Paul Martin) , главен инспектор на НАСА ,говори за това , че Орион няма да бъде готов за полет към есента на 2018 по ред финансови и технически причини.
Част от тях , не са по вина на НАСА - например , през февруари тази година , зданията на агентството в Луизиана , където се провежда сглабянето на ракетата SLS, бяха силно повредени от ураган. Техния ремонт ще отнеме два три месеца , което отмества времето за старт на SLS.
Допълнителни проблеми добавя идеята да се изпрати екипаж на борда на Орион в полет около Луната в рамките на първия полет , което изисква продължителни изследвания и модификации в конструкцията на кораба. В частност , за реализация на подобна идея, е нужно установяване на нов двигател на Орион , който засега не е преминал всички стадии на тестове и разработки.
Освен това, офиса на главния инспектор е препоръчал на НАСА да започне разработка на детайлна стратегия за полета до Марс , която засега се намира в зачатъно състояние . Такива планове ,както смята Мартин и неговите подчинени , са необходими за да може коректно да се фокусират ресурсите и финансовите възможности на агенството за реализацията на тази задача и избягването на забавяния и неоправдани разходи.
[РИА Новости]прочетена[2114] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft