Руският министър на отбраната е казал , че новата противоспътникова система е работила много добре по време на изпитанието

Министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу е заявил , че новата перспективна руска система ювелирно е поразила целта по време напроведените изпитания.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[16-11-2021] Руският министър на отбраната е казал , че новата противоспътникова система е работила много добре по време на изпитанието
Министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу е заявил , че новата перспективна руска система ювелирно е поразила целта по време напроведените изпитания.

"Ние действително проведохме успешни изпитания на перспективна система. Тя е ювелирно е поразила старият спътник. Никаква заплаха за космическата дейност няма от образувалите се фрагменти" е казал министърът на отбраната на РФ Западния военен окръг в г. Воронеж.
По рано във вторник , руското военно ведомство съобщи за провеждане на изпитания в рамките на които успешно е поразен недействаш руски космически апарат.От Министерството на отбраната са подчертали , че реализират планова дейност по укрепване на отбранителната способност и са напомнили , че главна цел в новата стратегия по космоса на САЩ е 'създавне на комплексно военно преимущество" в тази сфера.
От военното ведомство са подчертали , че образувалите се парчета след поразяването на спътника не представляват опасност за МКС и др космически апарати, а също така , всички фрагменти са внесени в главният каталог на руската система за контрол на космическото пространство и веднага са взети под контрол.

Според информация от съобщението на Министерството на отбраната е поразен апаратът 'Целина-Д' , който е на орбита от 1982г.
[ИтарТасс]прочетена[58] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft