От Bigelow Aerospace са се отказали да изпращат туристи на МКС с помоща на кораби на SpaceX

Компанията Bigelow Aerospace се е отказала от плановете по изпращане на туристи към МКС с помоща на пилотирани кораби Crew Dragon на фирмата SpaceX поради юридически сложности и липса на желаещи , това е заявил изпълнителния директор на компанията Роберт Бигелоу.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[16-09-2019] От Bigelow Aerospace са се отказали да изпращат туристи на МКС с помоща на кораби на SpaceX
Компанията Bigelow Aerospace се е отказала от плановете по изпращане на туристи към МКС с помоща на пилотирани кораби Crew Dragon на фирмата SpaceX поради юридически сложности и липса на желаещи , това е заявил изпълнителния директор на компанията Роберт Бигелоу.

През юни компанията Bigelow Aerospace обяви ,че планира да изпрати на МКС 16 туристи на четири кораба Crew Dragon. Компанията съобщи , че вече са направени значителни вноски за осигуряване на такава възможност. Bigelow Aerospace предлага на туристите за 52 млн долара да прекарат на стацията един два месеца.
Както е отбелязал Бигелоу, изпращането на туристи на МКС става все по сложно , отчитайки количеството на компаниите владещи различни активи на станцията.
"Трябва да се договаряме с 11 различни юридически лица' е пояснил Бигелоу.
Поради това , е добавил той , плановете на компанията по изпращане на туристи на МКС няма да бъде реализирана до като НАСА не измисли как да 'жонглира' с всички логистични и нормативни актове.
Бигелоу също така е казал , че има трудности с намирането на желаещи да заплатят над 50 млн за полет на МКС.
В САЩ са разработени нови пилотирани кораби - Crew Dragon - на компанията SpaceX, Starliner - на компанията Boeing.
В началото на юни от НАСА събщиха , че от 2020г космически туристи ще може два пъти в годината с помоща на американските кораби да летят към МКС. Финансовия директор на НАСА Джеф Девит е отбелязал , че месечен полет на МКС ще струва за туриста над 59млн долара.
Според наличната информация , полетите на американски кораби към МКС с туристи са запланирани за октомври 2020 , март и август 2021. Всеки кораб ще може да доставя на станцията до три туриста.
Освен това има информация , че компанията Space Adventures е започнала приемане на заявки за желаещи да летят до МКС с помоща на корабите Starliner. До сега , туристическия оператор изпращаше туристите в космоса само на руските КК 'СЪюз'.
До момента , туристите можеха да стигнат до МКС само с помоща на руските КК 'Съюз'. За периода 2001-2009 с помощана КК 'Съюз' по договори с компанията Space Adventures на станцията бяха доставени седем туристи , в това число два пъти американеца Чарлз Симони. За 10 денощия полет туристите плащаха от 25 до 50 млн през различните години.
[РИА Новости]прочетена[67] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft