Космическият кораб 'Шеньчжоу-12' се е разкачил от космическата станция на Китай и се завръща на Земята.

Пилотираният КК 'Шеньчжоу-12' с екипаж от трима тйконавти на борда се е отделил от китайската орбитална станция и е поел курс към Земята.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[16-09-2021] Космическият кораб 'Шеньчжоу-12' се е разкачил от космическата станция на Китай и се завръща на Земята.
Пилотираният КК 'Шеньчжоу-12' с екипаж от трима тйконавти на борда се е отделил от китайската орбитална станция и е поел курс към Земята.

"На 16 септември 2021 в 08:56 пекинско време ( 03:56 наше ) пилотираният КК 'Шеньчжоу-12' успешно се е отделил от базовия модул на станцията" се казва в съобщението.
"До момента, членовете на екипажа на 'Шеньчжоу-12' проведоха на строящата се космическа станция 90 денонощия и обновиха рекорда по продължителност на еднократен космически поле за китайските тайконавти" се отбелязва в съобщението .
Преди да заемат местата си в КК 'Шеньчжоу-12' , тайконавтите под ръководството на специалисти от Земята са подготвили станцията за непилотиран полет , везели са всички данни от бордовия компютър , а също така са провели и други дейности по консервация на станцията.
'Шеньчжоу-12' стартира от Земята на 17 юни. Членове на екипажа са : Не Хайшен, Лю Бомин и Тан Хунбо. Екипажът работи на станцията около 91 денонощия. По време на престоя си на станцията , тайконавтите направиха две излизания в открития космос за монтаж на оборудване. По данни на канала CGTN , корабът ще се приземи на полигона Дунфен в автономния район на Вътрешна Монголия.
Както е заявил по рано в интервю а Централната Китайска ТВ командирът на екипажът Не Хайшен , една от главните задачи преди завръщането на Земята е била физическата подготовка на тайконавтитеи. "За нас бе необходимо да увеличим нашето физическо натоварване , да тренираме мускулите , дробовете и сърдечно съдовата система ,за да се подготвим за навлизането на корабът в земната атмосфера и самото приземяване" е пояснил той.
[ИтарТасс]прочетена[93] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft