От НАСА са оценили разходите за завръщането на хората на Луната

Разходите за реализацията на плановете по завръщането на хора на Луната може да се окажат значително по малко от планираното в момент. Това е заявил в понеделник на телефонен брифинг за журналисти ръководителят на НАСА Джеймс Брайденстайн.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[17-07-2019] От НАСА са оценили разходите за завръщането на хората на Луната
Разходите за реализацията на плановете по завръщането на хора на Луната може да се окажат значително по малко от планираното в момент. Това е заявил в понеделник на телефонен брифинг за журналисти ръководителят на НАСА Джеймс Брайденстайн.

"Аз публично съм казвал в миналото , че това може да са от 20 до 30 милиарда долата. Искам да кажа , че това може да е съществено по малко , поради развитието на някой партньорства ( с частни компани ) .. . Смятам , че сумата може да е много по малко от 20 милиарда за срока до 2024г." е казал ръководителя на НАСА , коментирайки американската програма 'Артемида'. Този проект предвижда доставяне на астронавти на Луната към 2024г.
Както е отбелязал Брайденстайн, сега е сложно да се оцени нивото на разходите по програмата 'Артемида' като цяло , тъй като много от тях, както се предполага ще бъдат покрити от парньори на НАСА от частния сектор. Освен това , както е добавил ръководителя на НАСА , ведомството се надява , част от разходите да се поеме от други страни, които ще вземат няккаво участие в осъществяване на замисъла за завръщане на хора на Луната и строителството на окололунна станция.
Освен това , Брайденстайн е потвърдил , че НАСА планира да използва за пилотираният полет на Луната създаваните американски тежка РН Space Launch System (SLS) и кораба Orion. "Ние не може да стигнем до Луната без тези два елемента от архитектурата" е подчертал той.
И накрая , той е повторил , че САЩ , както вече нееднократно е заявявано планира да изпрати на Луната на пъвро място астронавти от женски пол.
По рано ,САЩ взеха решение да започнат подготовката за полети на автоматични апарати и пилотирани кораби към Лумата и да използват тази програма в качеството на важна стъпка за организиране на пътешествия в далечния космос , на първо място към Марс. НАСА планира да изпрати хора на Луната през 2024г а към Марс в средата на 2030 те години .
[ИтарТасс]прочетена[516] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft