Юрий Борисов е назовал предположителната причина за аварията на 'Луна-25'

Основната причина за аварията на 'Луна-25' е свързана с това , че не се е включил акселерометърът, това е съобщил гендиректорът на Роскосмос Юрий Борисов.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[19-09-2023] Юрий Борисов е назовал предположителната причина за аварията на 'Луна-25'
Основната причина за аварията на 'Луна-25' е свързана с това , че не се е включил акселерометърът, това е съобщил гендиректорът на Роскосмос Юрий Борисов.

По негови думи , Роскосмос планира да завърши работат на аварийната комисия , която търси причината за аварията , до края на септември.
"Аз мисля , че някъде към края на септември , ние ще завършим работата и ще известим общественоста за основните причини" е казал Борисов на прес конференция.
По думи на ръководителят на Роскосмос , основната причина за аварията е свързана с това , че двигателят за коригиране на орбитата не е прекратил своята работа , тъй като не е получил информация от акселерометъра , който показва изменението на скороста. "Защи не се е включил ( акселерометъра ) , ние детайлно ще изясним. Имаше 16 версии , 11 вече са проверени" е отбелязал той .
Борисов е подчертал , че никой не дава 100% гаранция при такива мисии , тъй като никой не е застрахован от непланови ситуации. Ръководителят на Роскосмос е отбелязал , че първи думи на подръжка е получил от колегите от САЩ. "Ние планираме достатъчно детайлно да изучим всички причини , за да не повторим подобни грешки в бъдеще" е казал Борисов, добавяйки , че резултатите от разследването ще бъдат отчетени при подоготовката на мисиите 'Луна-26' и 'Луна-27' .
РН 'Съюз-2.1б' с автоматическата станция 'Луна-25' стартира от ксомодрума Восточний в 02:10 мск ( 02:10 наше ) на 11 август. На 12 и 14 август апаратът направи две корекции на траекторията си . На 16 август станцията зае около лунна орбита . На 19 август на апаратът е бил даден импулс за формиране на елиптическа орбита преди кацане, в 14:57 мск ( 14:57 наше ) връзката с космическият апарат е прекъснала. По предварителни пресмятания , 'Луна-25' се е разбила на повърхноста на Луната.
[ИтарТасс]прочетена[1128] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links