"Чандраян-2' успешно премина на орбита около Луната

Индйската организация за космически изследвания (ISRO) във вторник , успешно проведе маневра за извеждане на автоматичната лунна станция 'Чандраян-2' на орбита около Луната.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-08-2019] "Чандраян-2' успешно премина на орбита около Луната
Индйската организация за космически изследвания (ISRO) във вторник , успешно проведе маневра за извеждане на автоматичната лунна станция 'Чандраян-2' на орбита около Луната.

"Маневрата по извеждане на станцията 'Чандраян-2' на орбита около Луната бе успешно проведен днес, 20 август 2019. Маневрата започна в 9:02 по индийско време ( 6:32 наше ) , продължителноста е била 1738секунди" се казва в съобщението.
От организацията са потвърдили , че модулът за кацане 'Викрам' , който трябва да достави на лунната повърхност 27 килограмовия луноход 'Прагян' ще кацне на повърхноста на земния спътник на 7 септември както е запланирано.
В ркая на юли ИНдия реализира успешния старт към Луната на автоматическата експедиция 'Чандраян-2' с малък луноход на борда. Първончално се предполагаше , че дългоочаквания старт ще се поведе на 15 юли , но само час преди изстрелването , старта бе отложен. Причините за отлагането не са разкрити на официално ниво. Ред индйски СМИ , коментирайки случилото се писаха за проблеми в двигателя на ракетата носител GSLV Mk III.
Мисията 'Чандраян-2' е продължение на индйската лунна програма , започната от апарата 'Чандраян-1' , който бе изпратен към Луната през 2008г. Този апарат работи на лунна орбита 312 дни , а също така изпрати към лунната повърхност ударна сонда. "Чандраян-2" , от своя страна е по сложен проект , тъй като предвижда кацане и доставка на лунната повърхност на малък луноход, който в продължение на един лунен ден ( 14 земни ) ще се занимава с изучаване на минералния и елементен състав на повърхноста.
В случай на успех на 'Чандраян-2' , Индия ще стане четвъртата страна в света след САЩ , Русия и Китай , която е отбелязала своето присъствие на Луната.
[РИА Новости]прочетена[255] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft