Семействата на екипажа на новата експедиция към МКС няма да бъдат на Байконур

Семействата на членовете на експдицията , която ще замине към МКС на 9 април , няма да дойдат до космдрума Байконур поради короновируса.Това са съобщили от прес службата на руския ЦПК.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-03-2020] Семействата на екипажа на новата експедиция към МКС няма да бъдат на Байконур
Семействата на членовете на експдицията , която ще замине към МКС на 9 април , няма да дойдат до космдрума Байконур поради короновируса.Това са съобщили от прес службата на руския ЦПК.

"Семействата на екипажа на пилотираният КК 'Съюз МС-16' няма да долетят на космодрума Байконур и няма да може да изпратят екипажа в полета поради неблагоприятната епидемиологическа обстановка" "са казали от прес службата.
По рано зам началника на медицинското управление на ЦПК ( центъра за подготовка на космонавтите) Владимир Матвеев е съобщил за ТАСС , че Русия , като единствена страна , която в момента може да изпраща екипажи на орбита , е взела строги противоепидимени мерки , за да се избегне попадането на короновируса на МКС с новия екипаж.
В момента , основния и дублиращия екипаж се намират в подмосковния Звезден град, като се очаква да пристигнат на космодрума Байконур на 24 март.
По думи на Матвеев , космонавтите н РФ и астронавтите на НАСА, като пристигнат на Байконур ще бъдат под карантина , и ще има много строги мерки и ограничения за достъпа до тях. В частност ще бъдат ограничени всички обществено значими срещи , в това число и традиционните. Тойе уточнил , че всякакви странични лица на космодрума ще може да общуват с членовете на екипажа и намиращите се с тях специалисти само през стъкло. Напускането на карантинната зона ще бъде забранено.
По рано началника на ЦПК Павел Власов е съобщил , че космонавтите ще трябва да се откажат от част от предстартовите традиции в МОсква поради карантината. В частност , отменено е посещението на Кремльовкста стена . На екипажите е забранено да напускат подмоскония Звезден град.
В състава на основната експедиция към МКС влизат - руснаците Анатолий Иванишин и Иван Вагнер , а също така американеца Крис Касиди. Техни дубльори ще са космонавтите от Роскосмос Сергей Рижков и Андрей Бабкин , а също така астронавта на НАСА Стивън Боуен.
Екипажа на кораба 'Съюз МС-16' за първи път ще полети на орбита с помоща на РН 'Съюз-2.1а' . До сега корабите бяха извеждани на орбита с помоща на РН 'Съюз ФГ'.
[ИтарТасс]прочетена[182] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft