Ракета носител 'Съюз-2.1а' изведе на орбита 38 спътнка

На 22 март 2021 , от площадка номер 31 на космодрума Байконур бе реализиран старт на РН 'Съюз-2.1а' с ускорител 'Фрегат' и 38 спътника на борда.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[22-03-2021] Ракета носител 'Съюз-2.1а' изведе на орбита 38 спътнка
На 22 март 2021 , от площадка номер 31 на космодрума Байконур бе реализиран старт на РН 'Съюз-2.1а' с ускорител 'Фрегат' и 38 спътника на борда.

Стартът е преминал успешно. Челният блок е достигнал опорна орбита. След което е започнал работа ускорителя 'Фрегат' .
Ускорителят е отработил планово и всички спътници са изведени на запланираните орбити.
При този старт бяха изведени на орбита следните апарати.
в качеството на основен товар - КА CAS500-1 на Корейският инситут по аерокосмически изследвания. Проектът CAS500 е национална програма на правителството на Корея по разработка и експлоатация на спътници от среден клас с маса 500кг, снабдени с оптико електронна апаратура с висок класс, за наблюдение на Земята от ниска околоземна орбита.

КА ELSA-d е на японската компания Astroscale , който ще стане пурви в рамките на демонстрацията на базовите технологи , необходими за скачаване и премахване на космически боклук.

четири спътника GRUS на японската компания Axelspace за наблюдение на повърхноста на Земята със строга периодичност.

КА NAJM-1 на Саудитска Арабия - това е пробна експериментална програма за разработка на малки спътници с малка продъжителност на работния цикъл за получаване на изображения на Зеямта и осигуряване на връзка от ниска околоземна орбита.

DMSAT-1 е малък космиески апарат, разработе в интересите на Космическият център Мохамед Бин Рашид ( ОАЕ ) за многоспектрално наблюдение във видимият и около инфрачервеният диапазон за откриване на аерозоли , съдържащи се е горните слоеве на атмосферата.

3 КА ADELIS-SAMSON (1, 2,3) на Израелския технологически институт Technion, които ще демонстрират дългосрочен независим полет в кластер , състоящ се от няколко спътника, и определяне на географското положение на наземен предавател.

2 КА Kepler 6/7 на фирмата Kepler Communications inc. от Канада . Предназначението на спътниците е широколентова връзка с висока скорост на рпедаване на данни в Ku диапазона , а също така тяснолентова връзка с ниска скорост за предаване на данни в S-диапазона. Космическите апарати ще предоставят услуги по предаване на данни между обекти , ресурси и IoT , разположени по цялото земно кълбо с помоща на глобалният сервис за да нни (GDS) и сервиса за IoT (EverywherelOT).

NANOSATC-BR2 - научен , образователен , технологичен спътник за изследване на йоносферата и магнитното поле на Земята , спътникът е на Южният регионален център за космически изследвания на Университета Санта-Мария Бразилия.

KMSL - научен спътник за провеждане на експерименти в условията на микрогравитация на Инженерния коледж към Университета Чосан Кванджу , Република Корея.

Pumbaa и Timon - КА на Лабораторията по астродинамика и управление към Университета Енсе , г Сеул , Република Корея, апаратите са предназначени за получаване на изображения на слънчевата корона , включително област която е 10 пъти превишаваща ъгловия диаметър на Слънцето .

4 КА Beesat-5,-6,-7,-8 спътници на Технологическия университет в Берлин, Германия, за демонстрация на : подсистеми за връзка в диапазона UHF; предавател в Х-диапазона, експериментален приемник ГНСС ( глобална навигационна спътникова система ) . Оптически полезен товар за определяне на пространственото положение, определяне на разстояние с помоща на лазерни средства за точно определяне на орбитата.

Hiber-3 – КА на Нидерландия , предназначен за предоставяне на спътникова включване към устройства IoT

КА Unisat-7 на италиянската компания GAUSS за отработване на технологии за точно извеждане на орбита на малки КА от формата КубСат. Програмата действа като орбитална платфоема за разполагане на спътници на различни организации.

UNISAT-7 - ще се раздели на 6 наноспътника.

Unicorn-1, отработвене на технологията за точно извеждане на орбита на малки КА от вида КубСат , Германия

DIY-1, изпитание на механизъм за сваляне на КА от орбита и полетна квалификация на радио апаратура и слънчеви батерии , Аржентина.

STECCO,образователен и научно изследователски КА, отработване на технологии за ориентация с използване на градиента на гравитацията , Италия

SMOG-1, образователно и научно изследователски апарат - Унгария
BCCSAT-1, образователен и научно изследователски апаарт - Тайланд

и др.
[Новости Космонавтики]прочетена[102] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft