Руски космонавт е отстранил проблема в системата за сближаване , която попречи на 'Съюз' с робота на борда да се скачи с МКС

Причината за проблема по време на първият опит за скачване с МКС на пилотираният кораб 'Съюз МС-14' с робота 'Фьодор' на борда е бил разкачен кабел. Това е съобщил космонавта Александър Скворцов по време на преговори с ЦУП.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[23-09-2019] Руски космонавт е отстранил проблема в системата за сближаване , която попречи на 'Съюз' с робота на борда да се скачи с МКС
Причината за проблема по време на първият опит за скачване с МКС на пилотираният кораб 'Съюз МС-14' с робота 'Фьодор' на борда е бил разкачен кабел. Това е съобщил космонавта Александър Скворцов по време на преговори с ЦУП.

"Когато започнах да търся кабелът (705 ) за изпълняване на работите , открих , че кабелът е разкачен и се поклаща в района" е казал Скворцов.
След това специалистите от ЦУП е уточнил , включен ли е кабела сега към контейнера , където трябва да бъде. Скворцов е отговорил "Абсолютно правилно" . След това бе проведен успешен тест на системата.
"Тестът на 'Курс' е преминал без забележки" са казали от ЦУП.
От своя страна Скворцов е казал ,че много се радва за това.

Неуспешното скачване
Скачването на 'Съюз МС-14' с робота 'Фьодор' на борда бе запланирано за сутринта на 24 август 2019. Но на около 60 м от станцията, корабът е започнал движение по отдалечаване от станцяита. Както са съобщили по късно от НАСА , скачването на кораба е било прекъснато поради проблем с усилителя на систеамта 'Курс' на борда на станцията. ( понеже корабът е пилотиран , не е предвидено да може да се скачва от страна на станцията в ръчен режим )
По решение на държаванта комисия ( Русия ) , на 26 август 2019 е било проведено преместване на 'Съюз МС-13' от модула 'Звезда' към МИМ-2 в ръчен режим. На борда е бил екипаж в състав Александър Скворцов ( Русия ) , Андрю Морган (НАСА ) и Лука Пармитано (ЕКА) .
Корабът 'Съюз МС-14' с робота 'Фьодор' на 27 август 2019 , успешно се скачи към модула Звезда в автоматичен режим . Системата 'Курс' която създаде проблема бе решено да бъде ремонтирана по късно. Ремонтните дейности бяха проведени от космонавта Скворцов на 18 -19 септември.
[ИтарТасс]прочетена[119] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft