Рн 'Съюз-2.1б' с новият руски модул за МКС стартира от Байконур

Ракетата носител 'Съюз 2.1б' с КК 'Прогресс М-УМ' и възловия модул 'Причал' стартира от стартова площадка 31 ( 'Воток' ) на космодрума Байконур.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[24-11-2021] Рн 'Съюз-2.1б' с новият руски модул за МКС стартира от Байконур
Ракетата носител 'Съюз 2.1б' с КК 'Прогресс М-УМ' и възловия модул 'Причал' стартира от стартова площадка 31 ( 'Воток' ) на космодрума Байконур.

Девет мин след старта челната част се е отделила от третата степен на ракетат носител . Полетът до МКС ще бъде по дву-дневнаат схема. Скачването с много целевия лабораторен модул 'Наука' е запланирано за 18.25 мск ( 17:25 наше ) на 26 ноември 2021.
В момента на възела за скачване на 'Наука' се намира товарният КК 'Прогресс МС-17' . Неговото разкачване е запланирано за 14:18 мск ( 13:18 наше ) на 25 ноември.
Масата на изведеният в космоса полезен товар е 8.18т. По информация от историка в космическата област Александър Железняков , това ще бъде рекорд за стартове към МКС на РН 'Съюз 2'
По рано директорът на Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи , че новият модул ще позволи да се разширят възможностите за скачване с МКС на руските кораби , в това число на новият руски КК 'Орел' . Общо към 'Причал' може да се скачват 5 обекта. Първото скачване ще бъде с пилотираният КК който ще долети на МКС на 18 март.
Освен 'Причал' , товарният КК ще достави на МКСоколо 700кг различни товари , в това число апаратура , разходни материали и хранителни припаси за екипажът.
[ИтарТасс]прочетена[64] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft