НАСА избра Northrop Grumman за изработването на жилищния модул на лунната станция

От НАСА са обявили , че за избрали Northrop Grumman (Orbital ATK) за изработването на жилищния модул за бъдещата лунна орбитална станция (Gateway) , тъй като само тази компания ще може да свърши запланираната работа навреме, за да се постигне целта кацане на Луната през 2024г.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[25-07-2019] НАСА избра Northrop Grumman за изработването на жилищния модул на лунната станция
От НАСА са обявили , че за избрали Northrop Grumman (Orbital ATK) за изработването на жилищния модул за бъдещата лунна орбитална станция (Gateway) , тъй като само тази компания ще може да свърши запланираната работа навреме, за да се постигне целта кацане на Луната през 2024г.

В документ представен предната седмица , от НАСА казват , че другите компании , които участват в конкурса за създаване на минималния жилищен блок , като част от програмата на НАСА NextSTEP - Bigelow Aerospace, Boeing, Lockheed Martin, NanoRacks and Sierra Nevada Corp. няма да успеят да подготвят своето решение навреме за да се достигне крайата дата обявена от администрацията на Тръмп.
" NGIS [Northrop Grumman Innovation Systems, formerly Orbital ATK] - е единствената за NextSTEP-2 , която има разработен модул и поизводствени мощности и ресурси за да успее да се вмести в крания срок 2024" са казали от НАСА.
От документите, които са били подадени по рано за конкурса , Northrop Grumman предлага вариант на съществуващия Cygnus за създаване на минимален жилищен блок .
В това предложение има много преимущества - Cygnus вече се използва за доставки на товари до МКС от 2013, така че вече има произодствени мощности и възможности.От Northrop Grumman вече са направили дизайн на подобренията , включително нови люкове за скачване и радиатори, а също така модула добре пасва на съществуващите ракети за извеждане в космоса.
Както се вижда от името Minimal Habitation Module ще бъде умалена версия на Gateway, която да позволява на астронавтите да се спускат на лунната повърхност.
За да може всичко да е готово за 2024, модулът трябва да бъде изведен в космоса през 2023 и да бъде позициониран като Gateway на лунната орбита в началото на 2024, казват от НАСА. И за да се постигнат тези срокове , модулът трябва да е готов за подогока в центъра Кенеди на НАСА към средата на 2023. Това означава , че времето за дизайн , проверки , сглабяне тестове трбва да бъде силно уплътнено.
От НАСА казват , че ако се спре надпреварата сега ще се икономисат финанси. Около 87млн вече са похарчени за по ранните фази на изследването , включително построяването на прототипи. Northrop Grumman също вече е получила 18 млн за техните предварителни разработки.
В допълнение на жилишния модул , Gateway се нуждае от Power and Propulsion Element ( енергетически и двигателен модул ) , които също така ще изпълняват и комуникационните фунции на станцията. През Май , НАСА обяви , че е избрана фирмата Maxar Technologies, която ще получи 375 млн за да създаде и изведе в космоса тези модули към края на 2022. Blue Origin е един от парньорите на Maxar Technologies.
прочетена[299] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft