Blue Origin отложи изпитанието на корабът New Shepard

Компанията Blue Origin на американският милиардер Джеф Безос отложи на неопределн срок планираното за четвъртък изпитание на суборбиталния кораб New Shepard.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[25-09-2020] Blue Origin отложи изпитанието на корабът New Shepard
Компанията Blue Origin на американският милиардер Джеф Безос отложи на неопределн срок планираното за четвъртък изпитание на суборбиталния кораб New Shepard.

"Ние открихме възможни налични проблеми с енергозахранването в рамките на предстоящото изпитание, се казва в заявлението на компанията. - Днешнят старт се отменя" . От Blue Origin са подчертали , че новата дата за провеждане на изпитанията ще бъде публикуван по-късно.
В рамките на изпитанието бе планирано да се провери апаратура на НАСА осигуряваща процеса на сближаване на космически кораб с Луната. Изпитателният старт трябваше да се проведе на полигон в Тексас и щеще да бъде седми за този космически кораб и 13 в рамките на програмата New Shepard.
"Експериментът ще даде възможност да се провери , как взаимодействат дачиците и компютрите в процеса на определяне на пространствените координати на кораба и скороста на сближаване с повърхноста, са съобщили представители на Blue Origin. - Тази апаратура ще даде възможност за кацане на повърхноста на Луната в пределите на 100м от запланираната точка" . Освен този комплекс апаратура , на борда на New Shepard при изпитателния старт ще бъдат разположениоще 11 научни прибори.
Ракетата носител със суборбиталния кораб , който е планиран за 6 човека , представлява система за многократно използване. В рамките на минали изпитания , капсулата се издига на височина 104.5км и направи кацане с помоща на парашути. Корабът ще вози космически труристи. За подготовка на туристите за полета ще бъдат отделяни два дни. На борда на кораба ще бъдат настанявани 30 мин преди старта.
Blue Origin - е само една от фирмите , които планират да реализират редовни туристически полети в космоса. Такива планове имат и компаниите Virgin Galactic и SpaceX.
[ИтарТасс]прочетена[49] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft