Корабът 'Съюз' с първият космонавт на ОАЕ успешно се скачи с МКС

Космическият кораб 'Съюз МС-15' докара на МКС поредния екипаж в това число и първият космонавт на ОАЕ .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[26-09-2019] Корабът 'Съюз' с първият космонавт на ОАЕ успешно се скачи с МКС
Космическият кораб 'Съюз МС-15' докара на МКС поредния екипаж в това число и първият космонавт на ОАЕ .

Сближаването на кораба 'Съюз МС-15' със станцията и скачването към възела за скчване на модула 'Звезда' е преминало в автоматичен режим. В окол 00:45 на 26 септември екипажа е преминал на борда на станцията. За първи път от 2015 на МКС се събраха девет човека вместо обичайните шест.
До сега на борда на МКС се бяха руснаците Алексей Овчинин и Александър Скворцов, американските астронавти Кристина Кук, Ник Хейг и Андрю Морган , а същи италиянеца Лука Пармитано.
На 25 септември от Байконур бе реализиран последен в историята старт на РН 'Съюз-ФГ' . Ракетата изведе на орбита кораба 'Съюз МС-15' . В него бяха руснака Олег Скрипочка , американката Джесика Меир и първият космонавт на ОАЕ Хаззаа ал Мансури. СКрипочка и Меир след 187 дни на МКС ще се върнат на Земята на 30 март 2020 заедно с американеца Андрю Морган . Ал-Мансури ще остане на борда на МКС осем дни и на 3 октовмри ще се върне на земята със 'Съюз МС-12' заедно с руснака Алексее Овчинин и американеца Ник Хейг. Разкачването ще се състои на 3 октомври в 10:36, а кацането в Казахстан в 13:58.
Полетът на гражданина на ОАЕ се провежда в рамките на споразумение между Роскосмос и Космическият центр 'Мухамед Бен Рашид' . През септември 2018 в подмосковския Център за подготовка на космонавти започна подготовката на два кандидата за космонавти на ОАЕЕ - военния летец Хаззаа ал-Мансури и инжинера по мрежова подръжка Султан ал-Нейади.След резултатите от полета се планира вземането на решение за възможност на дълговременен полет на втори космонавт на ОАЕ на бора на МКС.
[РИА Новости]прочетена[115] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft