Audi ще участва в ескпедиция до Луната

Немската компания Audi е обявила за подръжката си на екипа Part-Time Scientists, който ще вземе участие в конйурса Google Lunar XPRIZE .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[29-06-2015] Audi ще участва в ескпедиция до Луната
Немската компания Audi е обявила за подръжката си на екипа Part-Time Scientists, който ще вземе участие в конйурса Google Lunar XPRIZE .

Моделът Audi lunar quattro е разработен съвместно с инженерите от групата Part-Time Scientists. В конструкцията на лунохода са използвани алуминий и магниева сплав. Четири електромотора - по един на всяко колело, които ще се захранват от литиево-йонни акумулатори и активна слънчева батерия , която автоматически се върти за да получава максимално енергия от Слънцето. Максималната скорост на апарата е 3.6км/ч . Audi lunar quattro ще бъде снабден с няколко камери , в това число такава, която може да определя състава на наблюдавания обект.
Приемът на заявки за участие в конкурса Google Lunar XPRIZE ще завърши на 1 януари 2018. Главната награда е 30 млн долара и ще бъде за този екип , чийто луноход първи преодолее разстояние поне 500 метра и изпрати на Земята в реално време видео с високо разрешение.
До момента , заявки са подали 18 екипа, но още от сега Audi се смята за безусловен фаворит. В плановете е предвидено Audi lunar quattro да полети в космоса през 2017 и да кацне на Луната приблизително там където е кацнал Apollo 17.
[Новости Космонавтики]прочетена[1212] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links
Ring
Web hosting by ICDSoft