Messenger се разби на повърхноста на Меркурий

Автоматичната междупланетна станция на НАСА Messenger (MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry, and Ranging) се разби в повърхноста на Меркурий.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[01-05-2015] Messenger се разби на повърхноста на Меркурий
Автоматичната междупланетна станция на НАСА Messenger (MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry, and Ranging) се разби в повърхноста на Меркурий.

Мсията MESSENGER завърши своята работа, когато едноименият апарат на скорост 3.91км/с на 30 април в 22:46 наше време , падна на повърхноста на Меркурий.
Примерните координати на мястото на падане на апарата са 54 севрна ширина и 210 градуса източна дължина. Сблъска е станал на страната на планетата , която е недостъпна за наблюдение от Земята. Основна причина за завършване на мисията е изчерпване на запасите от гориво.
В резултат на сблъсъка на MESSENGER с Меркурий в северното полукълбо на планетата се е образувал кратер с диаметър около 16 метра. Такъв резултат е получен след изучаване на динамиката сблъсък на кораб с маса 513 кг , с размери дължина ширина около три метра.
MESSENGER бе изведен в космоса на 3 август 2004 от Кейп Канаверал с помоща на РН Delta II. На орбита около Меркурий апарата достигна на 18 март 2011. От извежаднето си в космоса и до достигне на орбита около Меркурий , той е навъртял на 'километража' над 7.9 милиарада км , които включват 15 обиколки около Слънцето, три около Меркурий , две около Венера и една около Земята.
За времето прекарано на орбита около Меркурий, MESSENGER направи огромно количество снимки на повърхноста , бе съставена подробна карта на планетата. Сондата изучаваше и високоенергетичниет частици от Слънцето .
[www.lenta.ru]прочетена[9190] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links