Първият разузнавателен спътник на Южна Корея е изпратил снимки

Първият южнокорейски разузнавателен спътник е изпратил снимки в Пхенян с 'добро качество'. По информация от агентство Yonhap по източници от военните среди.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[04-03-2024] Първият разузнавателен спътник на Южна Корея е изпратил снимки
Първият южнокорейски разузнавателен спътник е изпратил снимки в Пхенян с 'добро качество'. По информация от агентство Yonhap по източници от военните среди.

"Съдейки по резултатите след реадактиране на неотдавна изпратените спътникови снимки , качеството , както се очакваше е добро. На снимките се вижда центъра на Пхенян и кораби в пристанището" е казал източника. По данни на агенството , спътниковите снимки се нуждаят от реадктиране.
Южнокорейските власти очакват , качеството на снимките през следващия месец да се подобри. По думи на друг източник , пълноценната дейност на разузнавателния спътник ще започне през юни или юли.
Южна Корея изведе в космоса своя първи разузнавателен спътнуик на 2 декември 2023г от американската база Ванденберг с РН Falcon 9 на компанията SpaceX. Южна Корея планира да изведе на орбита още 4 спътника до 2025 за да наблюдава Северна Корея ( КНДР ) . Вторият спътник е планиран за април 2024.
На 21 ноември 2023 КНДР изведе на орбита своя първи разузнавателен спътник 'Малигьон-1' . Няколко дни след това , лидерът на КНДР Ким Чен Ин посети космическият център, където са му показали снимки на 'важни цели на теротирията на противника" , в това число на територията на Южна Корея и САЮ. От Южна Корея специалистите , базирайки се на отломките от неудачните опити , смятат , че 'Малигьон-1' не подхожда за разузнавателни цели поради ниската разрешитена способност.
Министърът на отбраната на Южна Корея Син Вон Сик е заявил , че вторият спутник може да бъде изведен и през март , за да се изпревари Серверна Корея.
[ИтарТасс]прочетена[255] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links