Пилотираният КК 'Съюз ТМА-18М' успешно се скачи с МКС

На 4 септември 2015 в 10:39, успешно е рализирано скачване на транспортният пилотиран кораб 'Съюз ТМА-18М' с Международната космическа станция.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[05-09-2015] Пилотираният КК 'Съюз ТМА-18М' успешно се скачи с МКС
На 4 септември 2015 в 10:39, успешно е рализирано скачване на транспортният пилотиран кораб 'Съюз ТМА-18М' с Международната космическа станция.

'Съюз ТМА-18М' се с качил към малкия иследователски модул (МИМ2) 'Поиск' на руския сегмент на МКС. Процеса на сближаване е преминал в автоматичен режим под контрол на специалисти от ЦУП , екипажа на 'Съюз' и космонавта на Роскосмос Генадий Падалка от МКС.
След отварянето на преходните люкове между кораба и станцията , започна работа екипаж в състав от 9 човека: командир Генадий Падалка ( Роскосмос) , бординжерите : космонавтите на Роскосмос Михаил Корниенко , Олег Кононенко , Сергей Волков и космонавта на КАЗКОСМОС Айдън Аимбетов, астронвтите на НАСА Скот Кели и Челл Линдгрен , а също така астронавта на ДжаКСА Кимии Юо и астронавта на ЕКА Андреас Могенсен .
В съответствие с програмата на полета на МКС , на 12 септември е запланирано разкачване на кораба 'Съюз ТМА-16М' с екипаж - Генадий Падалка , Андреас Могенсен и Айдин Аимбетов. .
По време на работат на 45/46 дълговремена експедиция са запланирани дейности с транспортните товарни кораби 'Прогрес М-М' и 'Прогресс МС' , преместване на кораба 'Съюз ТМА-17М' от модула 'Расвет' към модула 'Звезда' , преди пристигането на екипажа на 'Съюз ТМА-19М' на 15 декември , излизане в открития космос през февруари 2016 (Сергей Волков и Юрий Маленченко)
Освен това , в плановете са предвидени 1075 сеанси и 64 експеримента , а също така подържане на работоспособноста на станцията и добавяне на ново оборудване , доставено с товарните кораби.
[РосКосмос]прочетена[2067] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links