НАСА планира да разбие Messenger на повърхноста на Меркурий

НАСА планира завършване на мисията Messenger (MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry, and Ranging) - при което станцията ще се блъсне в Меркурий.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[15-04-2015] НАСА планира да разбие Messenger на повърхноста на Меркурий
НАСА планира завършване на мисията Messenger (MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry, and Ranging) - при което станцията ще се блъсне в Меркурий.

Апарата изразходва свеото гориво , което е нужно за маневериране и това е основната причина за вземане на решение за завършване на мисията. Очаква се междупланетната станция Messenger със скорост 2.91 км в сек да падне на повърхноста на Меркурий. НАСА планира да проведе пряка транслация на това мероприятие.
За информационно съпровождане на събитието , НАСА организира среща с журналисти, която рябва да се проведе на 16 април . В рамките на мероприятието , НАСА ще направи равносметка на мисията и ще разкаже за основните резултати.
Messenger бе изведен в космоса на 3 август 2004 от Кейп Канаверал с помоща на РН Delta II.Станцията достигна целта си на 18 март 2011г.
От тогава станцията е изминала над 7.9 милиарда км , в които влизат 15 обиколки около Слънцето , три около Меркурий , две около Венера и една около Земята, преди да се закрепи на орбита около Меркурий.
Поради близкото разположение на Меркурий до Слънцето , върху него се оказва значително въздействие - преди всичко гравитационно и радиационно. Това силно затруднява изследването на планетата с автоматични станции . В рамките на мисията Messenger направи подробна карта на повърхноста на Меркурий, а изследванията на кратерите показват нееднородния вътрешен строеж на планетата. Също така сондата изучаваше високоенергетичните частици от Слънцето , в потока на които се оказва планетата.
[www.lenta.ru]прочетена[6252] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links