От НАСА са публикували снимка на криовулкан на Плутон

Станцията New Horizons е направила висококачествена снимка на криовулкан на Плутон. Изображението е направено на 14 юли 2015 от разстояние 48 хил км .

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[16-01-2016] От НАСА са публикували снимка на криовулкан на Плутон
Станцията New Horizons е направила висококачествена снимка на криовулкан на Плутон. Изображението е направено на 14 юли 2015 от разстояние 48 хил км .

Снимката е направена с научните иснтрументи LORRI (Long Range Reconnaissance Imager) и MVIC (Ralph / Multispectral Visible Imaging Camera).
На изображението , учените от НАСА са забелязали един от двата криовулкани открити на Плутон . Той е разположен в местност именувана Райт Монс.
На дългина тази територия се простира на 150 км , а във височина достига до 4км . Ако откритието се потвърди , то това ще бъде най-големият от известните криовулкани в пояса на Койпер.

Автоматичната междупланетна станция New Horizons на 14 юли бе на максимално близко разстояние от Плутон и неговите спътници . В момента станцията се намира на разстояние над 5 милиарда км от Земята.
Според плановете ,през 2019 станцията ще достигне планетоида 2014 MU69, разположен на разстояние 1.6 млд км от Плутон в пояса на Койпер. Към този обект New Horizons ще се отправи след изследването на малката планета. Мисията на New Horizons ще завърши към средата на 2020г.
Основната задача на New Horizons е изследването на Плутон и неговият спътник Харон .
[www.lenta.ru]прочетена[995] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links