Китай проведе четвърти набор в отряда на космонавтите като част от целта за кацане на Луната през 2030г

Китай избра 10 нови космонавта за тренировки като част от целта за кацане на хора на луната през 2030 , това са обявили от китайската космическа агенция.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[20-06-2024] Китай проведе четвърти набор в отряда на космонавтите като част от целта за кацане на Луната през 2030г
Китай избра 10 нови космонавта за тренировки като част от целта за кацане на хора на луната през 2030 , това са обявили от китайската космическа агенция.

Този набор включва осем пилота и два специалисти за полета , по информация от Китайското инженерно бюро за пилотирани полети (CMSEO). Новите кандидати ще преминат две години тренировки в Центъра за подоготовка в Пелин , след което ще имат право да участват в пилотирани мисии до станцията Тянгун.
Ново избраните космонавти ще се подготвят за научни експерименти на космическата станция Тянгун , а също така за предстоящи пилотирани мисии до Луната. Това е казал главеният треньор на космонавтите Huang Weifen за China Daily.
Докато предишните избрани 39 космонавти са военни пилоти , в последния набор за първи път са включени пилоти от сухопътни и морски сили на Китайската Народна армия. Новоизбраните 10 са пресяти от около 120 кандидатав три рунда , тестове и медицински прегледи.
Двамта специалисти за полети , единият е от Хонг Конг а другия от Макато - и са първи избрани от специалние административни региони на Китай. Хонг Конг медия е информирала , че космонавта е Lai Ka-ying който е работил като главен инспектор в отдела за тайни технически услуг на полицията в Хонг Конг.
Детайлите за втория специалисти , който е от Макао не са публикувани.
Детайли аз останалите осем новоизбрани също не се разгласяват - такъв е протокола на Китайската агенция за пилотирани полети . Както вече знаем , от агенцията обявяват детайли за космонавтите един ден преди самия полет.
От CSMA са казали , че от тази група космонавти ще има такива които през 2030 ще стъпят на Луната. През февруари , Ji Qiming , асистент на директора на CMSA е казал за медиите , че техническото предложение за старт , и място за кацане на Луната , и разработването на Long March 10 rocket, Mengzhou - космическият кораб, Lanyue - капсулата за кацане на Луната и скафандрите - всичко е готово .
прочетена[469] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links