Boeing настоява Virgin Galactic да унищожи всички данни от проваленото партньорство за космически туризм

От Boeing са подали съдебно искане към Virgin Galactic, с обвинение за съхраняване на търговски тайни , които са били обменени между двете компании по време на съместната дейност по изграждане на нов самолет майка , който още е в разработка.

Mars
МКС
Луна
Меркурий
Спътници
Сатурн
Юпитер
[26-03-2024] Boeing настоява Virgin Galactic да унищожи всички данни от проваленото партньорство за космически туризм
От Boeing са подали съдебно искане към Virgin Galactic, с обвинение за съхраняване на търговски тайни , които са били обменени между двете компании по време на съместната дейност по изграждане на нов самолет майка , който още е в разработка.

В петък от Boeing са подали искане към федералния съдия в Александриа, щВирджиния , да се издаде решение на съда за блокиране на Virgin Galactic да не използва по нататък данните които са били споделени между двете компании като част от споразумение през 2022,според ищеца. Boeing обвинява Virgin Galactic в "запазване, използване и подлгане на риск от разгласяване на търговски тайни" , които принадлежат на компанията и нейната под фирма Aurora Flight Sciences.
През юли 2022, Virgin Galactic обяви за договор с Aurora за разработка и изграждане на следваща генерация самолет носител. Този самолет носител , ще може да издига космоплана на височина до 13500м. Virgin Galactic е в процесс на разработване на нова генерация космоплан именуван Делта, който ще вози космически туристи в суборбитални полети.
Компанията работи и на подобрена версия на самолета носител Eve, който е текущия самолет носител използван от Virgin Galactic. Подобрената версия на самолета носител ще може по бързо да се произвежда и по лесно да се подържа, което ще добави за компанията гъвкавост в нейните операции. Virgin Galactic планира да започне тествое на новия Делта през 2025 и съответно да за почне бизнес полети с туристи през 2026. Не е ясно в този график как върви разработката на носия самолет майка.
В съдебото искане се казва, че Virgin Galactic държи интелектуална собственост свързана с разработката на самолета майка , и отказва да спаси договорката за унищожаване на тези тайни след прекратяване на съвместната дейност."Boeing е разработвал тези тайни в продължение на десетилетия от инженерна дейност, тестове , изграждане и полетни тестове" се казва в жалбата.
"Ние вярваме , че този съдебен иск е грешка по отношение на фактите и закона и ние ще се защитим в подходящ вид" е казал говорител от Virgin Galactic в писмо . Като отговор на искане за коментар, от Boeing са казали , че компанията няма какво да добави повече.

source
прочетена[375] коментари[0]
Виж Коментарите
Абонирай се
Links